بزرگ زاده سخنگوی صنعت آب از بهره برداری فاز اول انتقال آب دریا به اصفهان تا پایان سال خبر داد و گفت: بدون مدیریت مصرف نمیتوان از تنش آبی خارج شد و اقدامات سازهای و غیرسازهای باید هم زمان انجام شود.
به گزارش الفباخبر، اصفهان را می توان یکی از استان های فقیر از نظر منابع آبی دانست که طی سال های گذشته به واسطه سیاست های اشتباه صنعتی و کشاورزی شرایط بحرانی را سپری می کند. بارگذاری صنایع آب بر و کشت محصولات آب بری همچون برنج در این استان خشک ذخایر زیر زمینی اصفهان را به شدت کاهش داده و در شرایط نگران کننده ای قرار داد است. بر اساس آمار موجود مقدار فرونشست در اصفهان ۴۰ برابر متوسط جهانی است. از طرفی آمارهای اعلامی نشان می دهد که موجودی فعلی سد زاینده رود در حال حاضر که ۳۷۹ میلیون مترمکعب است که نسبت به سال گذشته ۲۸ درصد کاهش را نشان می دهد.
البته در دولت سیزدهم برای مقابله با بحران آب در این استان اقداماتی انجام شده که یکی از آنها انتقال آب از دریا بوده است. بسیاری از کارشناسان اجرای این طرح را همانند مُسکنی کوتاه مدت برای درد بحران آب و فرونشست زمین در این استان دانسته و معتقدند که باید به دنبال مدیریت مصرف و البته بازچرخانی آب بود. این همان نکته ای است که سخنگوی صنعت آب نیز بدان تاکید کرده و در گفتگو با بازار می گوید: به طور قطع مؤثرترین راهکار برای مقابله با تنش آبی در هر نقطه، کاهش مصرف آب و صرفهجویی و استفاده مجدد از آب است.
او همچنین در بخش دیگری از گفتگوی خود درباره آخرین وضعیت اجرای این طرح گفت که فاز اول انتقال آب به اصفهان تا پایان سال به بهره برداری خواهد رسید. در فاز دوم که شامل احداث سامانه انتقال آب در حدفاصل بندر سیریک تا سیرجان و تأسیسات نمکزدایی آب دریا در ساحل سیریک هم ۱۹۱ کیلومتر از مسیر لولهگذاری بازگشایی و بخشی از خاکبرداری مسیر انجام شده است.