23 شهریور 1403

توجه روسیه به واکنش سازمان‌های بین‌المللی به بازداشت دوروف

در حالی‌که وزارت امور خارجه فرانسه از اظهار نظر درباره وضعیت بازداشت پاول دوروف، بنیان‌گذار پیام‌رسان تلگرام، خودداری می‌کند، سفارت روسیه در پاریس از مقامات فرانسوی خواست دسترسی کنسولی به این شهروند روس را فراهم کند.

به گزارش الفباخبر،به نقل از خبرگزاری «نووستی»، ماریا زاخارووا، سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه شب گذشته، یکشنبه، اعلام کرد که  مسکو نظارت بر واکنش سازمان‌های بین‌المللی در ارتباط با دستگیری پاول دوروف، بنیان‌گذار تلگرام، را آغاز کرده است.

زاخارووا در برنامه زنده تلویزیونی در پاسخ به این سؤال که آیا روسیه در صورت طولانی شدن زمان بازداشت، به سازمان‌های بین‌المللی مراجعه خواهد کرد یا خیر، یادآور شد که این درخواست باید توسط نمایندگان و وکلای این شهروند روس مطرح شود. او افزود که کشور دارای قوانین خاص خود است که در این مورد به کار خواهد گرفت.

زاخارووا تاکید کرد: «برخورد و واکنش سازمان‌های بین‌المللی، که در موارد دیگر مجموعه‌ای از فشارهای سیاسی، اطلاعاتی و روانی را علیه کشور ما به کار گرفته‌اند، باید در کار ما مورد توجه قرار گیرد و البته این چنین خواهد بود و قطعاً مقامات مسکو نظارت خواهند کرد که چگونه سازمان‌های بین‌المللی به رعایت حقوق بشر و تضمین آزادی بیان توجه دارند.»

روز یکشنبه سفارت روسیه در پاریس از مقامات فرانسوی درخواست کرد تا حقوق قانونی دوروف رعایت شده و دسترسی کنسولی به او را فراهم کنند.

خودداری پاریس از اظهارنظر درباره بازداشت بنیان‌گذار تلگرام

وزارت امور خارجه فرانسه از اظهار نظر درباره علت بازداشت پاول دوروف خودداری کرد. در این وزارتخانه اعلام شد: «بر اساس اصل استقلال قضایی در فرانسه، دولت فرانسه هیچ‌گونه اظهار نظری درباره وضعیت آقای دوروف نمی‌کند.»

در این نهاد دیپلماتیک وعده داده شد که پرسش‌های مربوطه به مقامات قضایی کشور ارجاع داده شود.

در این رابطه فلوریان فیلیپو، رهبر حزب «میهن‌پرستان» فرانسه، ابراز عقیده کرد که بازداشت بنیان‌گذار پیام‌رسان تلگرام نمایانگر چهره استبدادی پاریس است. به نظر فیلیپو، این اقدامات به منظور فشار آوردن بر دیگر کشورهای اروپایی برای فعال کردن نیروهای امنیتی و «محدود کردن تبادل امن پیام‌ها» انجام شده است.

فرانسوا اسلینو، رئیس حزب جمهوری‌خواه مردمی فرانسه نیز معتقد است که دستگیری پاول دوروف در فرانسه بدون همکاری نزدیک با ایالات متحده امکان‌پذیر نبوده است. او گفت: «فرانسه تحت رهبری امانوئل مکرون امروز چیزی جز وابسته‌ای به ایالات متحده نیست.»

این سیاستمدار یادآور شد: «فرانسه دیگر یک دولت دموکراتیک نیست و مکرون خود هیچ تصمیم مستقلی نمی‌گیرد. او چیزی جز یک کارمند دولت پنهان آمریکا نیست و این دولت پنهان آمریکا با حزب دموکرات آمریکا در ارتباط است. بنابراین، من فکر نمی‌کنم که این دستگیری دوروف بدون همکاری نزدیک با واشنگتن انجام شده باشد.»

واکنش مخالفان دولت بایدن به این رویداد

رابرت کندی جونیور، نامزد مستقل ریاست‌جمهوری ایالات متحده، که کمپین انتخاباتی خود را به نفع جمهوری‌خواه دونالد ترامپ متوقف کرده، شب گذشته اعلام کرد که در حال حاضر، نیاز به دفاع از آزادی بیان بیش از هر زمان دیگری ضروری شده است.  او در صفحه خود در شبکه اجتماعی ایکس (توئیتر سابق) نوشت: «در فرانسه بنیان‌گذار و مدیرعامل پلتفرم رمزنگاری شده و غیرقابل سانسور تلگرام بازداشت شده است. بدین ترتیب ضرورت حفاظت از آزادی بیان بیشتر از هر زمان دیگری نمایان شده است.»

ادوارد اسنودن، کارمند سابق آژانس امنیت ملی ایالات متحده نیز در پیامی در شبکه اجتماعی ایکس، تاکید کرد که بازداشت پاول دوروف، بنیان‌گذار پیام‌رسان تلگرام توسط مقامات فرانسوی، نه تنها این کشور بلکه کل جهان را تحقیر کرده است. او نوشت: «این اقدام نه تنها فرانسه، بلکه کل جهان را تحقیر می‌کند.»

اسنودن اعتراف کرد که از اینکه رئیس‌جمهور فرانسه، امانوئل مکرون، به سطح گروگان‌گیری برای دسترسی به مکاتبات شهروندان نزول پیدا کرده، شگفت‌زده و ناراحت شده است. به عقیده وی، دستگیری دوروف به منزله تجاوز به حقوق اساسی انسان‌ها و آزادی بیان است. اسنودن همچنین هشدار داد که مقامات ممکن است به دنبال تعقیب شهروندان به دلیل استفاده از پلتفرم‌های مختلف برای ارتباط و بیان نظرات مخالف باشند.

ایلان ماسک، تاجر و میلیارد آمریکایی نیز از آزادی بنیان‌گذار تلگرام حمایت کرده و پستی با هشتگ «آزادی برای پاول» منتشر کرده است. او پیش از این، بازداشت پاول دوروف در فرانسه را «تبلیغی متقاعدکننده» برای اولین اصلاحیه قانون اساسی ایالات متحده که آزادی بیان را تضمین می‌کند، ارزیابی کرده بود.

شنبه شب، 24 آگوست، دوروف در فرودگاه لو بورژه فرانسه بازداشت شد. این شهروند روس از جمهوری آذربایجان با جت شخصی خود وارد فرانسه شده بود. درخواست برای دستگیری او از سوی اداره مبارزه با جرایم علیه کودکان این کشور ارائه شده بود. بنیان‌گذار تلگرام ممکن است با اتهاماتی از جمله توزیع مواد مخدر، جرایمی علیه کودکان، پول‌شویی و کلاهبرداری مواجه شود. دوروف ممکن است به صورت تئوریک با محکومیت تا 20 سال حبس مواجه شود.

خبرگزاری آسوشیتدپرس صبح امروز، دوشنبه، گزارش داد که مدت بازداشت پاول دوروف در فرانسه تمدید شده است. طبق اطلاعات رسانه‌های فرانسوی، مدت اولیه بازداشت در این کشور حداکثر 96 ساعت است و پس از آن، قاضی ممکن است تصمیم به آزادی دوروف گرفته یا اعلام اتهامات علیه او و تمدید بازداشت بگیرد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

18 + سیزده =