سناریو در سیستم های اعلام حریق چیست و در کجا استفاده می شود ؟

الفباخبر – در این مقاله به بررسی سیستم های اعلام حریق می پردازیم.

به گزارش الفباخبر ،خرید سیستم اعلام حریق و ادغام آن با سایر سیستم‌های کنترلی در محیط، می‌تواند به عنوان یکی از مهم‌ترین اقداماتی شناخته شود که برای امنیت فضاهای خود انجام می‌دهید. هشدار آتش نشانی به شما و افراد حاضر در محیط کمک می‌کنند تا در صورت وقوع آتش سوزی، آن را به شما اعلام کنند تا بتوانید با اقدامات مناسب به حریق و آتش واکنش دهید. اعلام حریق در سیست های آدرس پذیر در حال حاضر از نظر نحوه و زمان هشدار به دسته اعلام حریق تک مرحله‌ای یا آژیر جنرال و دو مرحله‌ای یا آژیر گروهی بر اساس پروگرام آژیر ها بنا به درخواست بهره بردار و تایید آتش نشانی محلی و دسته دیگر دارای سناریو حریق که آن نیز میبایست بر اساس درخواست کارفرما و تایید سازمان آتش نشانی محلی باشد تقسیم بندی می‌شود. البته بر اساس نیاز می‌توان این سیستم‌ها را به صورت چند مرحله‌ای نیز اجرا کرد. ( این قسمت حذف بشود )در ادامه قصد بررسی سیستم اعلام حریق مورد اشاره را داریم مرحله‌ای و کاربردهای آن را داریم.

سیستم اعلام حریق چیست؟

قبل از بررسی اعلام حریق دو مرحله‌ای یا آژیر گروهی ، باید این سیستم را به شما توضیح دهیم. سیستم اعلام حریق، یکی از سیستم‌های کاربری برای محافظت از جان و اموال افراد در برابر عواقب آتش سوزی است. برای راه اندازی این سیستم از مجموعه‌ای از محصولات مانند آژیرها و سیستم‌های تشخیص دهنده دود، مونوکسید کربن و … تشکیل شده است. نگهداری و نصب دقیق سیستم اعلام حریق به شما این امکان را می‌دهد تا بدون محدودیت از این سیستم برای هشدار در محیط‌های مختلف استفاده کنید.

بنابراین، سیستم اعلام حریق یک سیستم متشکل از چندین دستگاه است که از سیگنال‌های بصری و صوتی برای هشدار به مردم در هنگام بروز آتش استفاده می‌کند. دود یا مونوکسید کربن توسط این سیستم شناخته می‌شود و می‌توان از آن برای اعلام حریق در یک محیط مانند منازل مسکونی و ساختمان‌های تجاری استفاده کرد. سیگنال هشداردهنده این سیستم می‌تواند یک آژیر و یا زنگ با صدای بلند و یا اینکه یک چراغ چشمک زن باشد. در صورت نیاز می‌توان از این دو سیستم نیز برای اعلام حریق استفاده کرد.

سیستم اعلام حریق چیست؟

سیستم اعلام حریق دو مرحله‌ای چیست؟

اساس کار اعلام حریق تک مرحله‌ای و دو مرحله‌ای با یکدیگر مشابه است و هر دو با هدف اطلاع رسانی از حریق و آتش سوزی مورد استفاده قرار می‌گیرند. اما نحوه هشدار دادن این دو سیستم با هم متفاوت است. اعلام حریق تک مرحله‌ای به محض اینکه دود و عوامل خطر را شناسایی می‌کند به همه این خطر را اعلام خواهد کرد. به طوری که همه افراد به صورت همزمان متوجه خطر می‌شوند. اما در اعلام حریق دو مرحله‌ای، چنین چیزی اتفاق نمی‌افتد.

سیستم اعلام حریق دو مرحله‌ای به کنترل پنل اعلام حرق پروگرامی برای نحوع فعال سازی آژیر ها در زمان اعلام حریق میدهیم که در آن هشدار آتش سوزی و خطر به همه افراد به صورت همزمان اعلام نمی‌شود. در واقع در اولین مرحله به افراد ضروری و مهم هشدار اعلام می‌گردد و پس از گذشت چند دقیقه و یا ادامه داشتن خطر، هشدار به مابقی افراد اعلام خواهد شد. بنابراین، هشدار در این سیستم به صورت دو مرحله‌ای است.

سیستم اعلام حریق دو مرحله‌ای چیست؟

اعلام حریق دو مرحله‌ای چه کاربردی دارد؟

از اعلام حریق برای فعال کردن سیستم اطفا حریق توسط افراد یا به صورت اتوماتیک استفاده می‌شود. اینکه حریق و خطر آتش سوزی سریعا به افراد اعلام گردد، اهمیت زیادی دارد؛ اما همیشه نیازی نیست که همه افراد حاضر در یک محیط به صورت همزمان متوجه حریق و آتش سوزی شوند. به طور مثال، در محیط‌های بیمارستانی، محیط‌هایی که کودکان حضور دارند و خانه‌های سالمندان، اعلام حریق به افراد بیمار، کودک و سالمند می‌تواند خطرناک باشد.

آمارهای زیادی وجود دارند که نشان می‌دهند که با وجود اینکه آتش سوزی به موقع در محیط اطفاء شده و خطر جدی را به همراه نداشته است، بسیاری از افراد به دلیل ترس و وحشت دچار مشکل شده‌اند. به همین خاطر، در محیط‌هایی ضرورتی ندارد همه افراد از خطر آتش سوزی مطلع شوند، می‌توان از این سیستم استفاده کرد. در این صورت ابتدا کارکنان محل مانند بیمارستان، خانه سالمندان و مهد کودک‌ها از خطر مطلع می‌شوند و پس از آن در صورت ادامه داشتن خطر برای خروج از محیط می‌توان مرحله دوم را راه اندازی کرد.

سیستم اعلام حریق چند مرحله‌ای یا سیستم های اعلام حریق دارای سناریو حریق

مانند اعلام حریق دو مرحله‌ای که امکان ایجاد هشدار را در دو مرحله فراهم می‌کند، اعلام حریق چند مرحله‌ای می‌تواند این هشدار را در چند مرحله با سطح متفاوت اعلام نمایند. بنابراین، استفاده از اعلام حریق چند مرحله‌ای برای محیط‌های مختلفی که نیاز به ایجاد هشدار برای افراد متفاوت و در مراحل مختلف است، مورد استفاده قرار می‌گیرد تا از عوارض و خطرناک ناخواسته جلوگیری کند. در سناریو حریق کنترل پنل اعلام حریق بر اساس برنامه ای کخ به آن داده شده است میتواند درب های خروج را باز نماید ، هواساز ها را خاموش نماید ، آسانسور ها را به طبقه همکف آورده و غیر قابل استفاده نماید و یا چراغ های خروج اضطراری را روشن نماید

اجرای سیستم اعلام و اطفا حریق با به سازان سرای مهر آهنگ

سیستم اعلام و اطفای حریق برای افزایش ایمنی و کاهش خطرات جدی در محیط‌های مختلف مورد استفاده قرار می‌گیرند. اجرای صحیح و حرفه‌ای این سیستم می‌تواند مزایای زیادی را به همراه داشته باشد و نقش مهمی را در کاهش مخاطرات جانی و مالی ایفا کند. شرکت به سازان سرای مهر آهنگ در زمینه فروش و اجرای سیستم اعلام و اطفای حریق در فضا های مسکونی ، اداری و صنعتی ، فعالیت می‌کند تا بتوانید بدون دغدغه بهترین امنیت را در محیط مورد نظر ایجاد کنید.

انتهای پیام

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *