21 شهریور 1403

چه کسانی از ایران خواستند انتقام نگیرد؟ | ۳۵ اقدام دیپلماتیک در ۱۰ روز

در شرایطی که سردرگمی‌ها از کیفیت پاسخ ایران به ترور شهید هنیه به نگرانی‌ها در محور عبری – غربی دامن زده‌است، روز چهارشنبه گذشته نشست فوق‌العاده وزیران امورخارجه سازمان همکاری‌اسلامی در شهر جده عربستان به کانونی برای همگرایی اسلامی به‌منظور مقابله با شرارت‌های فزاینده رژیم‌صهیونیستی تبدیل شد.

به گزارش الفباخبر،این نشست که با ابتکار ایران برگزار شد، اقدامی دیگر در راستای خونخواهی «میهمان عریز ایران» به‌حساب می‌آید. براین اساس هم هست که ترور شهید هنیه در تهران در نخستین ساعات ۱۰ مردادماه را می‌توان یکی از مهم‌ترین نمودهای همپوشانی «میدان» و «دیپلماسی» طی سال‌های اخیر، آن‌هم در دفاع از حقانیت جمهوری‌اسلامی در عرصه بین‌المللی به‌حساب آورد که با دستاوردهای مهمی برای ایران همراه بوده‌است.

از نخستین لحظه انتشار اخبار مربوط به ترور رئیس دفتر سیاسی حماس در تهران تاکنون، دستگاه دیپلماسی ایران روزهای پرکاری را پشت‌سر گذاشته‌ و اقدام‌های متنوعی انجام داده‌است؛ اقدام‌هایی که بخشی از آنها در راستای دفاع از حقانیت ایران برای پاسخگویی به شرارت‌های رژیم‌صهیونیستی متمرکز شده و بخش دیگر، به میانجیگری‌هایی ازسوی برخی دولت‌های منطقه و جهان به‌منظور خویشتنداری تهران در قبال اقدام تروریستی تل‌آویو مربوط بوده‌است.

در حدود ۱۰ روز گذشته از ترور شهید هنیه در تهران، به‌عنوان میهمان مراسم تحلیف نهمین رئیس‌جمهور، بخش مهمی از فعالیت‌های روزانه مسعود پزشکیان، رئیس‌جمهور و علی باقری‌کنی، سرپرست وزارت امورخارجه به رایزنی‌های منطقه‌ای و بین‌المللی معطوف بوده؛ رایزنی‌هایی که در قالب «گفت‌وگوهای تلفنی» یا «دیدارهای حضوری»، طیف گسترده‌ای از مقام‌های خارجی و موضوع‌های مطرح را دربر می‌گیرد که در ادامه به بررسی آنها می‌پردازیم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

چهار × 1 =