25 شهریور 1403

گزارش فاجعه آتش سوزی برج مسکونی در لندن

گزارش بررسی فاجعه آتش سوزی برج مسکونی گرنفل در لندن که در آن ۷۲ نفر از جمله ۱۸ کودک در آتش سوختند پس از هفت سال انتظار بازماندگان، منتشر و اعلام شد

به گزارش الفباخبر،گزارش بررسی فاجعه آتش سوزی برج مسکونی گرنفل در لندن که در آن ۷۲ نفر از جمله ۱۸ کودک در آتش سوختند پس از هفت سال انتظار بازماندگان، منتشر و اعلام شد مسئولان مربوط از نقص در ایمنی ساختمان اطلاع داشتند و همه مرگ‌هایی که در پی این فاجعه واقع شد قابل پیشگیری بود.

بر اساس این گزارش، مارتین موربیک رئیس کمیته تحقیق درباره فاجعه آتش سوزی برج مسکونی گرنفل متعلق به شهرداری و دولت انگلیس که اغلب ساکنان آن مسلمانان، مهاجران و رنگین پوستان بودند در گزارشش اعلام کرد بررسی‌ها نشان داد مرگ‌ها «همه قابل اجتناب بودند».

وی درباره اعتراض‌های بازماندگان فاجعه گرنفل به تاخیر هفت ساله در ارائه گزارش بررسی عاملان و مقصران بروز این فاجعه، اعتراف کرد که بررسی‌ها «بیشتر از آنچه انتظار داشتیم» طول کشیده است.

رئیس کمیته بررسی فاجعه آتش سوزی برج مسکونی گرنفل تاکید کرد: حقیقت ساده این است که مرگ‌هایی که روی داد همه قابل اجتناب بودند و کسانی که در برج زندگی می‌کردند در چند سال و به روش‌های مختلف دغه‌های ایمنی را به کسانی که مسئولیت تضمین ایمنی ساختمان را بر عهده داشتنداطلاع دادند.

او شرکت‌ها و افرادی را که ایمنی روکش این برج مسکونی را هنگام نوسازی آن تایید کردند مقصر دانست همچنین پیمانکاران اصلی و برخی پیمانکاران فرعی فعال در روند نوسازی آن را نیز گناهکار شمرد.

مسئول کمیته تحقیق برج مسکونی گرنفل همچنین مقامات محلی بخش نظارت بر ایمنی این برج را مقصر دانست و عملکرد آتش نشانی لندن را نیز در این باره به چالش کشید و گفت: همه آنها به یک اندازه مسئولیت فاجعه نهایی را ندارند، اما همه به نوعی در بروز این فاجعه نقش داشتند، در بیشتر موارد به دلیل بی‌کفایتی، اما در برخی موارد نیز طمع ورزی به جای توجه به جان افراد بوده است. این گزارش به نوعی تایید کرد دولت از خطر‌های این نوع پوشش نا ایمن به خوبی آگاه بود.

(ساکنان و بازماندگان این برج پس از فاجعه اعلام کردند بار‌ها درباره نا ایمن بودن این برج مسکونی و نداشتن شبکه آتش نشانی به مقامات محلی هشدار دادند، اما هر بار نادیده گرفته شد. کارشناسان هم با بررسی روکش این ساختمان که به علت بی کیفیت و سریع الاشتعال بودن آتش را به سرعت به طبقات این برج کشاند از جمله عوامل موثر در بروز این فاجعه دانستند که از مواد ارزان و نا مرغوب استفاده شد تا شرکت‌های بازسازی سود بیشتری به جیب بزنند.)

دولت پس از بروز این فاجعه وعده موکد داده بود که ساختمان‌های دارای پوشش مشابه گرنفل را که ساکنانش با کابوس گرفتار شدن به مصیبت مشابه برج گرنفل در آن زندگی می‌کنند به سرعت تغییر دهد و ایمن کند، اما پس از هفت سال در این گزارش معلوم شده است ۴۶۳۰ ساختمان مسکونی با ارتفاع ۱۱ متر و بیشتر همچنان دارای روکش‌های مشابه برج گرنفل و خطرناک و نا ایمن اند.

همچنین امروز اعلام شد پلیس متروپولیتن به طور جداگانه در حال بررسی فاجعه آتش سوزی برج گرنفل است تا تا ببیند آیا باید اتهامات جنایی مطرح شود یا خیر.

با این حال درباره گزارش بررسی فاجعه گرنفل اعلام شد «این گزارش در چارچوب قانونی متفاوتی عمل می‌کند و بنابراین نمی‌توان از یافته‌های این گزارش به عنوان مدرک برای طرح اتهام استفاده کرد و با گذشت هفت سال از بروز فاجعه باز هم اعلام شد بررسی‌های نتایج این گزارش باید بررسی شود که این کار حداقل ۱۲ تا ۱۸ ماه دیگر طول می‌کشد تا به دادستانی ارائه شود.

مقامات بررسی کننده می‌گویند: ما نمی‌توانیم تاثیر چنین تحقیقات طولانی پلیس بر قربانیان و بازماندگان را تصور کنیم، اما ما یک فرصت داریم تا تحقیقات خود را درست انجام دهیم.

در این گزارش شرکتی که روکش ساختمان را تهیه و نصب کرده است و نیز ارائه دهندگان گواهی ایمنی به آن محکوم شده اند.

در این گزارش آمده شرکت‌ها به طورعمد در حال دستکاری فرآیند‌های آزمایش ایمنی و ارائه نادرست داده‌های آزمایش و گمراه کردن بازارند.

اعلام شد تحقیق از ۱۹ سازمان و ۵۸ فرد مرتبط با فاجعه آتش سوزی برج مسکونی گرنفل ادامه دارد و تا اواخر سال ۲۰۲۶ برای صدور حکم هرگونه تعقیب کیفری باید صبر کرد.

پلیس متروپولیتن و دادستانی انگلیس اردیبهشت ماه اعلام کردند به علت «مقیاس و پیچیدگی» تحقیقات، هیچ اتهامی زودتر از این زمان اعلام نخواهد شد.

این پیام به این معنی است که احتمالاً در صورت پیگیری، هیچ متهمی تا سال ۲۰۲۷ در دادگاه حاضر نخواهد شد.

خانواده‌های داغدار و بازماندگان این فاجعه می‌گویند با گذشت هفت سال شرم آور است که همچنان اجرای عدالت درباره مقصران بروز این فاجعه به تاخیر می‌افتد به گفته آنان این تاخیر نشان می‌دهد جدیت لازم در پیگیری این فاجعه وجود ندارد، در صورتیکه دلایل مشخص و آشکاری درباره بی توجهی و سود جویی به جای اهمیت دادن به جان انسان‌ها در همه گزارش‌ها و بررسی‌ها آشکار شده است. آنان همچنین می‌گویند امیدی به اجرای عدالت درباره مقصران بروز این فاجعه ندارند و باید سه سال دیگر یعنی ۱۰ سال پس از بروز فاجعه‌ای که در آن ۷۲ نفر در آتش سوختند که اغلب، مهاجران و رنگین پوستان و مسلمانان از جمله شماری از هموطنانمان بودند همچنان منتظر اجرای عدالت باشند.

آنان می‌گویند فریاد عدالت خواهی بازماندگان فاجعه آتش سوزی گرنفل بلند‌تر از همیشه ادامه خواهد یافت.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پانزده + 19 =