پشت‌پرده ادعای ترامپ برای عملیات مخفی عبور نفت از هرمز

نهاد ایرانی مدیریت تنگه هرمز گزارش داده که بیش از ۱۰۰ میلیون بشکه نفت با رعایت ترتیبات ایران از تنگه هرمز خارج شده اما ترامپ می‌گوید ۱۰۰ میلیون بشکه نفت را مخفیانه و با اسکورت آمریکا از تنگه خارج کرده است.

به گزارش الفباخبر، بر اساس آخرین آمار نهاد مدیریت آبراه خلیج فارس از اوایل اردیبهشت تا ۱۱ خرداد، مجموعا ۹۷ نفتکش تحت رعایت ترتیبات ایران با گذر از تنگه هرمز از خلیج فارس خارج شده‌اند.برآورد می‌شود، این ۹۷ کشتی مجموعا بیش از ۱۰۰ میلیون بشکه نفت را از تنگه هرمز عبور داده‌اند.

دونالد ترامپ دیشب مدعی شد که ۱۰۰ میلیون بشکه نفت (مشابه همان عدد نفت عبوری از مسیر ایران) را «مخفیانه» و با اسکورت نیروی دریایی آمریکا از تنگه هرمز گذرانده است.طبق بررسی تانکرترکرز، ۱۰۰ میلیون بشکه نفت ادعایی ترامپ توسط نفتکش‌ها با رعایت پروتکل طرف ایران از تنگه خارج شده و در دریای عمان تحت عملیات کشتی به کشتی، محموله‌های خود را به نفتکش‌های خالی دیگر واگذار کرده‌اند.
عبور نفت از تنگه هرمز با قیمت جهانی نفت رابطه عکس دارد و هرچه عبور بیشتر شود، قیمت نفت کاهش خواهد یافت.کارشناس انرژی رها معتمدزاده معتقد است که ایران باید نفع بلند مدت پذیرش ترتیبات ایرانی برای عبور نفت از تنگه هرمز را به نفع کوتاه مدت جهش قیمت نفت ترجیح بدهد.اما یک کارشناس انرژی دیگر، سیداحسان حسینی می‌گوید که اگر دلیل عبور نفتکش‌ها از تنگه جا انداختن ترتیبات ایرانی باشد، این امر محقق شده و مشابه زمان فعلی تنگه باید بسته شود تا قیمت نفت جهش کند.طبق گزارش پژوهشکده‌های انرژی بین‌المللی، جهان برای مدیریت قیمت نفت دست به یک قمار بزرگ زده و ذخایر راهبردی را به سرعت تخلیه می‌کند، ادامه شرایط فعلی در تنگه هرمز می‌تواند یک بحران بسیار بزرگ برای اقتصاد جهان را ایجاد کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

هفت + 15 =